Denne hjemmeside vedligeholdes kun i begrænset omfang, da vi er i gang med at lave en ny hjemmeside.

"Vi er forskellige, og det er faktisk ok."
“Vores forskelle skal møde hinanden - i kontakt."
"Som mennesker har vi mange identiteter - og én identitet behøver ikke udelukke en anden."
"Vi har alle en særlig tilknytning til Danmark. Men vi føler tilknytningen på mange forskellige måder."
"Alting starter med mig selv"
"Vi er alle ens, men på en meget forskellig måde. Det opdager man".
Previous slide
Next slide

Dialog på Tværs


Dialog på Tværs vil gøre det nemmere for os at være sammen – på tværs af, at vi har forskellige kulturbaggrunde, på tværs af religion/ikke-religion, på tværs af alkohol/ikke-alkohol, på tværs af fordomme, racisme, racistkort og fastlåste billeder af hinanden. Vi skal transformere det, så vi får en merværdi ud af at være sammen på tværs.

Integration har i lang tid udelukkende handlet om udlændinge, indvandrere, flygtninge, de tosprogede, anden generations-indvandrere osv. Dialog på Tværs vil lade integration handle om, hvad der sker MELLEM majoritet og minoritet. Begge parter skal inddrages. Det er MØDET mellem os, der skal i fokus.

Frivillige og Medlemmer

Det er ingen skam at have fordomme

I vores observans oplever både majoritet og minoritet problematikker, når man skal være sammen på tværs.

Der er absolut ingen skam i at have fordomme eller have modstand på at skulle være mere sammen på tværs af kulturforskelle, hudfarve, etnicitet, religion osv. Det er naturligt, fordi vi kan blive ramt på vores vante overbevisninger.

Det er bare vigtigt, at vi begynder at tale om det, og bliver klogere på, hvordan vi løser det.

Vil du med i foreningen, kan du lære mere nedenfor.

Frivillige

Vi søger frivillige med såvel dansk som anden etnisk baggrund til at indgå i en støttegruppe. Vi skal være en etnisk mikset gruppe, og også gerne have forskellige faglige og uddannelsesmæssige baggrunde med forskellige kompetencer. Læs mere om frivillige.
Foto: FGU

Medlemmer

Screenshot (331)

“Jeg troede slet ikke, at jeg havde fordomme over for folk med anden etnisk baggrund. Men det er blevet klart for mig, at det havde jeg i høj grad. Nu kan jeg gå på gaden og passere forbi folk med anden etnisk baggrund uden at kigge den anden vej. Det er befriende.” – Patrick Cassells

Nyheder

Multikulti på Menuen - Fællesspisning

Et GRATIS tilbud arrangeret af frivillige i Dialog på Tvæ

Multikulti på Menuen er et sted, hvor vi kan have hyggeligt og uformelt samvær og møde folk, der har en anden baggrund og oprindelse end os selv. Maden er ofte vegetarisk, og hvis ikke, vil der typisk være et vegetarisk alternativ. Dog vil vi gerne vide det på forhånd, hvis man har en særlig diæt.

Multikulti på Menuen er for dig, der gerne vil møde nye mennesker, som ikke nødvendigvis minder om dig selv. Vi møder hinanden som vi er – og hvor vi er. Vi er en sammensat gruppe, og det ser vi som en styrke!

Som medlem af foreningen er det gratis at deltage, men pladserne fordeles efter “først til mølle-princippet”. Der er 15 voksenpladser, og du/I må gerne tage børnene med ved siden af.

OBS: Er du endnu ikke medlem af Dialog på Tværs, kan du blive det her: https://www.dialogpaatvaers.dk/stoet/ – eller du kan tilmelde dig på dagen.

Det koster fra 50 kr. om året for et medlemskab.

Vi glæder os til at se dig!

Tilmeld på info@dialogpaatvaers.dk senest dagen før kl.12.00

Kommende Multikulti:

Torsdag den 4.juli 2024 kl.18.00-20.00.
Torsdag den 12.september 2024 kl.18.00-20.00.
Torsdag den 3.oktober 2024 kl.18.00-20.00.
Torsdag den 7.november 2024 kl.18.00-20.00.

Bogudgivelse: "Vi skal turde ..."

Inspirationsbog – til dig, der gerne vil blive bedre til at være sammen med dem, der har en anden oprindelse og kulturbaggrund end dig. Læs mere om “Vi skal turde…”

Storytellers og instruktør - fra venstre mod højre: Samira Taba, Karen Nørskov, Ane Olesdatter, Shukri Dahir, Berit Skjernå, Sara El-Khatib, Lotte Arnsbjerg.

Forfatter: Karen Nørskov. Fotos: Akram Skaikar og frivillige i Dialog på Tværs. 106 sider. 46 fotos. A4 str

Dybdegående, pædagogisk og vel-anvendelig”
Tankerne og øvelserne i bogen er ikke blot anvendelige i arbejdet med unge, men i hvilken som helst sammenhæng hvor dét at være sammen med folk med forskellig baggrund kan være udfordrende.
– Laura Kley, BA i antropologi og projektleder

Læserne får således personlige historier, som de helt sikkert kan relatere til i større eller mindre grad, hvilket også er med til at gøre bogen relevant for læseren.
Gennem tværkulturel kommunikation og med udgangspunkt i begrebet ‘Dialogisk integration’ er “Vi skal Turde” et godt redskab til at tage fat på den berøringsangst, som ofte forhindrer en dialog om de fordomme, som vi har om hinanden.
– Ditte Krupa, cand.mag. i Tværkulturelle Studier

”Vi skal turde …” er en dejlig, indsigtsfuld og meget brugbar bog
Bogen henvender sig særligt til unge, men mit indtryk er, at øvelserne og refleksions-spørgsmålene lige så godt kan bruges i grupper med både mindre børn og voksne.
Jeg anser bogen for at være et must for alle, der arbejder med mennesker – pædagoger, lærere, socialarbejdere, sundhedsarbejdere samt alle de institutioner, hvor disse fagpersoner uddannes.
– Ianneia Meldgård, Coach, cand.mag., forfatter og indehaver af empoweryou.dk

Dette års TalkTime var en stor oplevelse

6 storytellers, Ane Olesdatter, Shukri Dahir, Samira Taba, Berit Skjernå, Karen Nørskov og Sara El-Khatib fortalte ud fra deres egne oplevelser.

Deres fortællinger handlede alle om, hvordan vi kommer til at ekskludere hinanden pga. kultur/religionsforskelle, manglende indsigt i hinandens verdener, fordomme, negative diskurser, berøringsangst m.m.

Det var dejligt at opleve, hvordan det at sætte ord på vanskelighederne skaber genkendelse, nye indsigter, mellemmenneskelig kontakt og nye forståelser.

Publikum bidrog også til en god debat undervejs, hvor endnu flere delte deres fortællinger.

SAMMEN blev vi klogere!

Fremvisningen var instrueret af Lotte Arnsbjerg, på piano improviserede den enestående komponist Carman Moore fra New York og så var det hele bakket op af afrikansk musik ved African Footprint og Santrofi. Kæmpe tak til Tuborg Fondet, Århus kommune og BUPL for økonomisk støtte til projektet. Og til de mange frivillige, som på forskellig vis gjorde dagen mulig.

Aktiviteter for medlemmer

I Dialog på Tværs tilbyder og afholder vi forskellige aktiviteter, som skal forsøge at skabe et møde og en dialog på tværs af etnicitet, religion og kultur. Det er alt sammen noget, du kan blive en del af på den ene eller anden måde.

Bliv frivillig

Lige nu har vi flere frivilligjobs hos Dialog på Tværs, som du kan blive en del af. Vi søger især nogle med anden etnisk baggrund, så vi kan blive et større mix af frivillige med forskellig baggrund. Lige nu mangler vi bl.a. en eventkoordinator, en administrativ frivillig og en regnskabsassistent.

Hvem er vi?

Vi er udelukkende frivillige i Dialog på Tværs. Vi er en pærevælling af nationaliteter: kenyansk, tyrkisk, dansk, afghansk mm. Det giver en god dynamik, hvor vi kan lære af hinanden og skabe møder på tværs. Læs mere om os her!

Kalender

Kommende begivenheder –
Tjek os ud på Facebook eller Instagram 

Tak for uvurderlig støtte fra